RADU STANCU

Avocat au Barreau de STRASBOURG 

18 rue de Stockholm

 67000, Strasbourg, France 

téléphone : +33 (0)7 69 25 88 40 (France)

     +44 (0)730 587 637 (Roumanie)

e-mail: radu.stancu@email.com

n° Case :  245

radu stancu

avocat

docteur en droit

Enseignant des universités

Prezentare

Maître Radu STANCU este avocat al Baroului din Strasbourg și Lector universitar doctor al Facultății de Drept a Universității "DANUBIUS" din Galați. 

 

După studiile de drept la București, Me STANCU continuă parcursul universitar în Franța unde absolvă studiile masterale Master II în Drept privat fundamental și devine Doctor în drept privat la Universitatea din Strasbourg. 

 

În același timp, Radu STANCU aprofundează noțiunile specifice dreptului afacerilor urmând cursurile Cologne Academy on Business Negotiation and Mediation (Köln, Germania) și efectuează stagii la Institutul internațional pentru unificarea dreptului privat (UNIDROIT) la Roma, Italia.  

 

După studiile universitare, Me STANCU a dobândit o solidă experiență profesional în domeniul dreptului civil, dreptului penal și dreptului afacerilor, colaborând alături de reputate cabinete de avocatură precum D’AMBRA, BOUCON, BISCHOFF, Cabinet de avocatură pe lângă Curtea de Apel din Colmar, BIGON LEBRAY, Cabinet de avocatura în domeniul dreptului afacerilor la Paris și ADAMA & DIACONESCU, Cabinet de avocatura la București. 

 

În prezent, Me STANCU este colaborator în cadrul cabinetului parisian de avocatură MENEGHETTI AVOCATS.  

 

Totodată, Me Radu STANCU are o bogată activitate academică în învățământul universitar. Astfel, acesta a avut calitatea de asistent universitar doctorand la Universitatea din Strasbourg și, în prezent, este lector universitar doctor la Facultatea de drept a Universității ’’DANUBIUS din Galați.   

 

În paralele activității universitare și de avocat, Me Stancu este membru în diferite asociații și instituții internaționale, printre care  European Law Institut (ELI) cu sediul la Viena (Austria).  

Cv europass radu stancu
301 KB
CV_Europass_Radu_STANCU.pdf